Skip to content

Annerledes sjakkvarianter

Spillet sjakk har eksistert i sin nåværende form i hundrevis av år. Det tar et minutt å lære og en livstid å mestre, men det er ikke mye av en tilskuersport. Likevel er sjakk så fascinerende at betydelig fantasi har gått til å gjøre det mer tilgjengelig og spennende for både spillere og tilskuere. Vi har tatt en titt på de mange variantene av sjakk som faktisk finnes her i verden. Du vil bli overrasket!

Lys-sjakk

Lys-sjakk spilles faktisk i mørket og ikke i lyset, som kanskje navnet tilsier. Det er heller brikkene som lyser. Denne varianten er nok mest spennende for spillerne selv, som får oppleve en mer kreativ og spennende variant, enn de hvite og sorte brikkene. Denne varianten spilles gjerne med brikker av neonlys, som lyser opp rommet i ulike farger.

Spilleautomat-sjakk

Hva om sjakkspillet endelig fikk deg til å tjene penger? Joda, det er mulig, for sjakk finnes i flere varianter også når det kommer til spennende spilleautomater på nettet. På nettsiden videoslots.com kan du teste ut et helt spesielt sjakkspill helt gratis og hvis det etter hvert frister, kan du jo også se om du kan få en real gevinst ut av sjakkspillingen i form av ekte penger.

Undervannssjakk

Hva med et parti undervannssjakk? Det er fullt mulig med riktig dykkerutstyr. Det viktigste er å ha nok luft og komme seg opp av vannet tidsnok hvis tiden renner ut.

Drikkesjakk

Dette er en morsom variant på fest. Brikken som blir slått ut må selvfølgelig drikkes opp. Til slutt blir jo hele sjakkbordet tomt og da gjelder det å holde seg på bena og vite hvem som har vunnet spillet.

Klessjakk

Ja, du har kanskje hørt om klespoker. Dette er sjakkvarianten. Resten kan du bare tenke deg til selv. Vinneren er uansett den med mest klær til slutt.