Skip to content

Tenk fremover med sjakk

Det finnes mange ulike spill med lang historie bak seg, og sjakk er et av dem. Sjakk er et strategisk spill der målet er å trenge motstanderen i et hjørne, og si «Sjakk Matt». Dette gjør du ved å slå ut de andre brikkene, og til slutt slå kongen. Spillet består av brikkene Konge, Dronning, Løper, Rytter, Tårn, og bønder. Du og din motstanders oppgave er å tenke strategiske trekk fremover basert på de mulighetene dere har. Dere har samme mål i siktet, nemlig å vinne. For å oppnå dette målet må du planlegge strategien din nøye.

Sjakk ble opprinnelig utviklet på slagmarken. Her måtte en planlegge hvordan du skulle vinne slaget, og holde så mange kjempere i live som mulig. Den som vant var den som valgte den mest strategiske ruten, og bekjempet fienden. Sjakk oppsto med dette som kjernen av spillet.

I dag er sjakk et spill som spilles over hele verden. Det er et intenst spill med millioner av tilskuere. En av de tingene som gjør sjakk så spennende er det faktum at du aldri kan stole på noe. Personen som vinner verdenstittelen i sjakk et år kan tape det neste.